BAŞKANIN MESAJI
KURD - KAV KÜRD HALKININ EVİDİR
KURD-KAV Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da Kürt adıyla kurulup tescil edilen ilk kurumdur. Uzun bir mücadele sürecinin sonunda vakfımız Kürd adı ve vakıf senedinin kabulü ile yüksek mahkeme tarafından tescil edilerek amaçları doğrultusunda faaliyetlerine başlamıştır. Övünerek söylemek isterim ki bu kurum, Kürd Kültür ve Araştırma Vakfı, "KURD-KAV"dır.
Kurd-Kav bir grup yurtsever aydın ve siyasetçi tarafından kurulmuştur. Vakfın öncelikli amaç ve hedefleri arasında; Kürd dili, kültürü ve sanatının geliştirilmesi, Kürd toplumunun sosyal yaşamı önündeki zorlukların aşılmasına yardımcı olmak, eğitim ve sağlık sorunlarının çözümüne katkı sunmak, Kürd tarihi ve edebiyatının tanıtımını sağlamaktır. Vakfımız bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir.
Vakfımızın kurucuları büyük oranda Kürd aydın ve siyasetçilerinden oluşmaktadır. Ancak bu vakfın siyasi bir kurum gibi çalışacağı anlamına gelmemekte, politikacıların da dil, kültürü sanat ve edebiyat konularında iyi çalışmalar yapabileceğini göstermektedir. Vakfımız bu güne kadar tespit ettiği amaçlar doğrultusunda çalışmalar yapmak konusundaki kararlılığını korumuştur. Vakfımızın en önemli özelliği bu olmuştur.
Belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Kurd-Kav bu özelliğiyle tüm Kürdlere ait bir mekândır, her Kürdün evidir. Kürd dili, kültürü ve sanatına gönül vermiş, Kürd halkının değerlerine bağlı, haklı taleplerinden yana olan her Kürd bu vakfın sahibidir. Başka bir deyişle Kürd Kav kürdlerin evidir veya Kürdler bu kurumun sahibidir.
Böyle olduğu için de yurtsever her Kürd kendi evine yani Kurd-Kav’a sahip çıkmalı, vakfın güçlendirilmesi ve ayakta kalması için çaba harcamalıdır. Çalışmalarımıza katılmalı ve bizi yalnız bırakmamalı. Kurd-Kav bizim evimiz ve bize aittir. Hepimiz bu evin sahibiyiz, bu evde hepimiz kardeşiz.
Kurd- Kav, tüm Kurd aydınlarının, araştırmacılarının, uzmanların ve sanatçılarının katkılarına muhtaçtır. Her Kurd sanatçısı, araştırmacı, tarihçi ve yazarı hiçbir izin almadan vakfın binasını ve olanaklarını çalışmaları için kullanma hakkına sahiptir.
Ne yazık ki şu anda covid 19 pandemik salgını nedeniyle yüz yüze çalışmalarımızı durdurmuş durumdayız. Kürdçe dil çalışmalarımıza, konferans ve seminerlerimize ara vermek zorunda kaldık. Ancak her zaman çalışmalarımızı sürdürmek için yeni yol ve yöntemler aramaya devam etmekteyiz. Bu amaçla vakfımızın çalışmalarına süreklilik kazandırmak ve sesimizi duyurmak için yeni bir internet sayfası kurarak hizmete soktuk.
Vakıf binamız yaptığımız yeni görevlendirme ile sürekli olarak açık olacak, faaliyetlerine olanakların elverdiği ölçüde devam edecektir.
Yeni internet sitemizin halkımıza hayırlı olmasını dilerken, tüm araştırmacı, yazar ve sanatçılarımızın sitemizi yalnız bırakmamalarını, yazı ve çalışmaları ile zenginleştirmelerini arzu etmekteyiz.
Son olarak Newroz ayında yitirdiğimiz vakfımızın yöneticilerinden, Kürd halkının emektar evladı sevgili "Behçet EPÖZDEMİR" arkadaşımızı unutmadığımızı, onu ileriki bir aşamada, koşulların normalleşmesi iler beraber layıkı ile vakıf binamızda sevenleri ve yoldaşları ile beraber bir daha anacağız.
Bir daha Kürd halkının sevenlerinin başı sağolsun. O her zaman anılarımızda yaşamaya devam edecektir.
Başarılı ve mutlu bir yaşam dileği ile evinize sahip çıkın, Kürd- Kav’a sahip çıkın.
Saygı ve kardeşçe selamlarımla.
Abdurrahim DELİ
KÜRT-KAV / Kürd Kültür Araştırma Vakfı Başkanı